omgeving van Doornspijk

- vakantiehuis - - indeling - - huurprijzen - - kalender - - omgeving - - de veluwe e.o. -

===========DE OMGEVING VAN DOORNSPIJK=========

                                                                                                                           een veelzijdige omgeving

                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit Doornspijk zijn er tal van mogelijkheden om uw vakantie door te brengen en te beleven. Op loopafstand is het landgoed Klarenbeek waar u heerlijk kunt wandelen. Even buiten het dorp zijn de zandverstuivingen met daarachter prachtige heidevelden waar u het drentse heideschaap kunt ontmoeten. Ook is de mooie tuin van Ampie Bouw te bezichtigen. Op een afstand van zo'n 5 km is het strand aan het Veluwemeer.

 

Elburg is een gezellig vestingstadje met zijn winkels en vele terrasjes. Ook is er de Grote- of St. Nicolaaskerk waar u in de zomermaanden het Holland Boys Choir kunt zien en horen zingen. Vanuit de haven kunt u een rondvaart maken op het Veluwemeer, of een boottocht naar Urk. Ook kunt u in Elburg de tuinen van A. Vogel bezichtigen.

 

In Oldebroek is het Boerderijmuseum te bezichtigen en in 't Harde het legermuseum. Ook heeft 't Harde een buitenzwembad op slechts een 5 km afstand van Doornspijk.

 

Nunspeet heeft een mooie winkelstraat waar in de zomermaanden elke week de Eibertjesmarkt gehouden wordt. Ook is daar het Zandenbos waar u kunt wandelen en recreƫren. En de Zandenplas aan de Eperweg; gezellig om er te zwemmen. Ook heeft Nunspeet een overdekt zwembad voor de wat koudere dagen; daar is tevens een bowlingbaan te huur.

 

Voorts zijn er ontzettend veel mogelijkheden om in de omgeving te wandelen en te fietsen. Aangegeven wandelroutes zijn er in Nunspeet, in het buitengebied van Doornspijk en niet te vergeten de vele mooie routes in De Dellen; een groot natuurgebied van bos en heide tussen 't Harde en Heerde/Epe. Fietsroutes zijn er ook;b.v. de Ludgerusroute welke je brengt bij de funderingen van het oude Ludgeruskerkje even buiten Doornspijk. Ook kunt u zelf routes kiezen via de "paddestoelen". Om iets te noemen: door de bossen via Elspeet naar Leuvenum en dan via Hierden langs het Veluwemeer weer terug. Of Doornspijk-Gortel-Vierhouten.

 

Ook is het een ware beleving om 's avonds tegen schemer naar Vierhouten en Gortel te gaan. Dan kunt u daar de wilde zwijnen zien. ook de jonge vosjes kunt u oog-in-oog aanschouwen; ze lopen echt naast je. In de nazomer/herfst hoort u daar ook het burlen van de herten. Om dit alles te beleven is een boeking voor ons vakantiehuis aan te bevelen. Na zo'n drukke week is de zondag dan een rustdag en kunt u een kerk bezoeken.

 

                                                                           

 

          Voor meer informatie kunt u bellen: 06 11106507

                         of mailen:   mwhz@hetnet.nl